Masopustní koblihy

20.04.2020
Suroviny:
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce cukru
  • 1/5 másla (50g)
  • 3,5 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce rumu
  • 1 kostka droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • marmeláda na plnění
  • tuk na smažení
  • cukr na posypání

Postup přípravy:

  • V hrnku vody rozpustíme cukr a přidáme nadrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme ostatní suroviny a vlijeme kvásek. Necháme v teple vykynout.
  • Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme marmeládu a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
  • Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek.