Pohankové karbanátky

22.04.2020

Suroviny:

300 g pohanky

2 listy bobkového listu

1 cibule 

4 stroužky česneku

150 g strouhaného sýra

80 g vlašských ořechů

sůl

majoránka

1 až 2 vejce 

podle potřeby hladkou mouku

na obalení strouhanku 

Postup:

Pohanku uvaříme s bobkovými listy a trochou soli do měkka, slijeme. Do vychladlé pohanky přidáme nasekané ořechy, nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou osmaženou cibuli, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, promícháme a podle potřeby přidáme hladkou mouku. Z takto vzniklé husté hmoty tvarujeme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji a hotové necháme odstát na papírovém ubrousku.

Pohankové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.