Pohankové karbanátky
Suroviny:
300 g pohanky
2 listy bobkového listu
1 cibule
4 stroužky česneku
150 g strouhaného sýra
80 g vlašských ořechů
sůl
majoránka
1 až 2 vejce
podle potřeby hladkou mouku
na obalení strouhanku
Postup:
Pohanku uvaříme s bobkovými listy a trochou soli do měkka, slijeme. Do vychladlé pohanky přidáme nasekané ořechy, nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou osmaženou cibuli, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, promícháme a podle potřeby přidáme hladkou mouku. Z takto vzniklé husté hmoty tvarujeme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji a hotové necháme odstát na papírovém ubrousku.
Pohankové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.