RYBA ZAPEČENÁ S BRAMBORAMI
Suroviny
1 balíček třeba Tresky
12 větších brambor
Máslo nebo olej
Těstíčko na zalití
3 vejce
200g Eidamu
Smetana
Mléko dle potřeby
2-3 lžíce hladké mouky
Sůl
Kadeřavá petrželka
Postup
Oloupané a na plátky nakrájené brambory vaříme do poloměkka. Scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem a naskládáme brambory. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vložíme osolenou rybu a chvíli podusíme.
Těstíčko vytvoříme tak, že rozklepneme do misky celé vejce, v hrnečku rozmícháme smetanu, přidáme do misky s vejci, přistrouháme Eidam, rozmícháme a přisypeme hladkou mouku. Osolíme a přidáme petrželku.
Pekáč s bramborami zakryjeme alobalem a dáme na chvilku péct. Pak na brambory navrstvíme rybu, zalijeme těstíčkem a znovu pečeme při 180°C, až nám krásně zrůžoví.
Poznámka: Těstíčko by nemělo být řídké ani příliš husté - asi jako na lívance.