RYBA ZAPEČENÁ S BRAMBORAMI

27.10.2019

Suroviny

1 balíček třeba Tresky

12 větších brambor

Máslo nebo olej

Těstíčko na zalití

3 vejce

200g Eidamu

Smetana

Mléko dle potřeby

2-3 lžíce hladké mouky

Sůl

Kadeřavá petrželka

Postup

Oloupané a na plátky nakrájené brambory vaříme do poloměkka. Scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem a naskládáme brambory. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vložíme osolenou rybu a chvíli podusíme.

Těstíčko vytvoříme tak, že rozklepneme do misky celé vejce, v hrnečku rozmícháme smetanu, přidáme do misky s vejci, přistrouháme Eidam, rozmícháme a přisypeme hladkou mouku. Osolíme a přidáme petrželku.

Pekáč s bramborami zakryjeme alobalem a dáme na chvilku péct. Pak na brambory navrstvíme rybu, zalijeme těstíčkem a znovu pečeme při 180°C, až nám krásně zrůžoví.

Poznámka: Těstíčko by nemělo být řídké ani příliš husté - asi jako na lívance.