Turecká čočková polévka

22.04.2020

Suroviny: 

2 rajčata

olej

1 cibuli nakrájenou nahrubo

3 stroužky česneku na plátky 

1 malý rajčatový protlak 

125 g červené čočky

1 lžíce hladké mouky

1 l vody

 sůl 

250 ml šlehačky 30%

ředkvičky nakrájené na plátky (na ozdobení) 

Postup:

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli dorůžova, přidáme česnek, vmícháme rajčatový protlak, rajčata nakrájená na větší kousky, červenou čočku a na konec hladkou mouku. Krátce orestujeme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut, než je čočka měkká. Zlehka rozmixujeme, vlijeme šlehačku a ještě krátce povaříme. Polévku na talíři ozdobíme ředkvičkami.